top of page

Hardys Nottage Hill Shiraz

Vinet särskiljer sig från standardflaskan i och med att den är tappad i en specialdesignad petflaska som minimerar vinets koldioxidpåverkan. Innehållet är däremot detsamma som vi känner igen från detta klassiska hus i South Eastern Australia och inte minst denna shiraz har det mesta du vill ha i ditt grillvin!


Den miljövänliga petflaskan som blott väger 63 gram gör stor skillnad gentemot den betydligt tyngre glasflaskan när det kommer till vinets CO2-påverkan under transport. Man har även gjort den platt för att vid frakt kunna minska volymen och därmed kunna lasta fler flaskor vin per låda och pall. Hela 44 % fler flaskor kan lastas på en Euro pall än vanliga glasflaskor. Flaskan är även gjord av återvunnen plast, en så kallad rPET (recycled PET). 


Druva: 100% Shiraz

Doft: Doften är fruktig med tydliga toner av svarta vinbär, mörka körsbär, kaffe och choklad.

Smak: Vinet har en generös och fruktig smak med toner av mörka bär, kaffe, lagerblad, svartpeppar och balanserade toner av vanilj. Tanninerna är fylliga med en uppfriskande syra och lång längd.

Tillverkning: Efter skörd och pressning lagrades 20% av vinet på amerikanska ekfat i 3 månader och resterande del på tankar av rostfritt stål.

Övrigt: South Eastern Australia har ett perfekt klimat för odling av druvor. Långa, varma sommrar med mycket solljus ger en lång mognadsperiod gör att druvans smaker utvecklas till det yttersta. Flaskan är tillverkad till 100% av återvunnen plast.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page