top of page

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw, 2022

Hola MZ Rosé är tillbaka - succén finns för beställning igen!


Måns Zelmerlöw lanserar rosévin, Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw – en ”Côtes de Barcelone”


Måns Zelmerlöw är inte bara en av landets mest folkkära artister, han har även lyckats etablera sig som framgångsrik vinkännare med flera lyckade vinlanseringar sedan hans Hola MZ Cava introducerades i februari 2020. Nu breddar Måns sitt vinintresse ytterligare och lanserar ett stilla rosévin.


  • Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw vann GULD vid den internationella vintävlingen Gilbert Gaillard i år.


De senaste åren har Måns Zelmerlöw befäst sin position som vinentusiast och vinkännare och gör nu sin femte vinlansering på den svenska marknaden. Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är ett ljust, torrt och aptitretande rosévin från Spanien som präglas av röda sommarbär, hallon, röda vinbär, persika och vattenmelon. Vinet, som både är ekologiskt och veganskt, har liksom tidigare lanseringar sitt ursprung i Katalonien i nordöstra Spanien där Måns utvecklade sitt redan starka intresse för dryck i landets rika mat- och vinkultur. Även detta vin är framtaget tillsammans med Barcelona Brands och Hermansson & Co.


  • ”Vinet har nog allt man kan önska sig av ett härligt, somrigt och friskt rosé. Hatten av till Måns för MZ Rosé.”
    Vinbanken, feb -23


  • FYND!
    Vinbörsen, feb -23


”Alla mina viner är en hommage till min tid i Barcelona, där jag förälskade mig i atmosfären och den medryckande kulturen. Dofterna, de ljumma kvällarna, den inbjudande måltiden kring tapasbordet och de fantastiska vinerna som ackompanjerar smakerna är starka minnen jag försöker återskapa med mina viner”, berättar Måns Zelmerlöw.


Vinet påminner om ett ljust sydfranskt rosévin, men har ett tydligt exotiskt och artistiskt uttryck från Barcelona. I Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är den spanska druvan tempranillo dominerande med sina 50 procent som backas upp av eldig garnacha och smakrik syrah. Vinet har en låg sockerhalt om endast 0,15 g/100ml.


“Faktum är att jag alltid tyckt om ljusa sydfranska roséviner, och det var precis denna stil jag hade i åtanke när jag tog fram mitt nya ekologiska rosévin från mitt älskade Barcelona i Spanien. Det är så nära ett rosé från Côtes de Provence man komma när det kommer till färg, smakprofil och karaktärsdrag, men med sitt alldeles eget uttryck från Barcelona kallar jag den lite skämtsamt ‘Côtes de Barcelone’”, fortsätter Måns Zelmerlöw.


Något som ligger Måns varmt om hjärtat är att vinet och produktionsprocessen ska vara så hållbar och klimatneutral som möjligt. Därför har Måns, liksom i sina tidigare lanseringar, slagit ihop sig med producenten Barcelona Brands S.L. som är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet. Sedan 2016 använder de inga kemikalier i vingårdarna och minskar användningen av sulfiter till ett absolut minimum.


”Jag kunde inte vara mer stolt över denna lansering! Vi har tagit fram ett rosévin i lättviktsflaska som både är ekologiskt, veganskt och, liksom tidigare lanseringar, med ett gediget hållbarhetstänk. Det är oerhört viktiga parametrar för mig”, avslutar Måns Zelmerlöw.


Torr, bärig mycket friskt smak med hög syra. Inslag av hallon, röda vinbär. Här finns även citrusfrukt och toner av exotisk frukt såsom mango och vattenmelon. Fin balans och aptitretande avslut. Rosén kan avnjutas precis som den är, med eller utan mat, men serveras med fördel vid 5–6°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller skaldjur.Karaktär och matkombination

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page