top of page

Il Capolavoro Appassimento Rosso, 2021

Il Capolavoro Appassimento - förra årets succé, nu på generös 3l box för 199kr!


Förra året lanserades det italienska vinet Il Capolavoro Appassimento Rosso på flaska i beställningssortimentet och tog Sverige med storm. Vi svenskar tog det till våra hjärtan och tack vare det har vinet fått en plats på hyllan i många Systembolagsbutiker. Nu lanseras samma goda och smakrika innehåll i en klimatsmart och praktisk bag-in-box.

Il Capolavoro, som betyder mästerverk, är ett rött vin från den spännande regionen Apulien vackert belägen på Italiens klack. Regionen är tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena helt perfekt lämpad för vinproduktion. Druvorna som växer här ger en bättre skörd med mognare druvor än på många andra platser. Vinet är en blandning av ett flertal lokala blå druvsorter som alla bidrar till vinets karaktär.


Innehållet i bag-in-boxen som nu lanseras är samma populära vin som det på flaskan. Både doft och smak är fullpackade med fruktiga och bäriga toner. Skogshallon, mogna jordgubbar, körsbär och moreller lirar perfekt med inslagen av mörkrostat kaffe, mörk choklad och ett stänk av romrussin. Den lilla restsötman som finns i vinet balanserar dess kryddighet på ett ypperligt sätt. Vinet är lättbegripligt och rättframt och tar för sig både med sin stil och smak.


Guldmedalj av Dryckeslistan 

"Ett mycket prisvärt vin som passar såväl vardagsmiddagen som söndagens stek" - Dryckeslistan, mars 2023


4 poäng av Boxtoppen 

"Vänner av appassimento-viner bör inte missa denna box" - Boxtoppen, april 2023


4 plus av Aftonbladet 

"Mycket smak och en fin doft - allt ingår" - Aftonbladet, juni 2023

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page