top of page

It’s a Blanc de Blancs, Brut

I höstas så lanserades det röda vinet It’s a Zin - Zinfandel, vinet blev en riktigt snackis och många var det som var nyfikna på vinet i guldflaskan med frågetecknet på framsidan. 


Lagom till våren så lanseras nu ett mousserande vin i serien med namnet It’s a Blanc de Blancs Brut, designen och förpackningen känner ni sannolikt igen men vad döljer sig bakom frågetecknet denna gång…? Blanc de Blancs betyder vit från vita, i detta fall innebär det ett mousserande vin gjort på enbart ”vita” (gröna druvor) vilket generellt sett ger ett friskare mousserande vin, i detta fall är det en blandning av Glera och Chardonnaydruvor från veneto i norra italien. 


SMAKBESKRIVNING

Vinet har eleganta små bubblor med en mycket behaglig mousse, Brut betyder att vinet har mindre socker än en s.k ”Extra dry” vilket ger en torr och fruktig fräschör med inslag av citrus, päron och persika i en mycket läskande stil. 


PASSAR TILL

It’s a Blanc de Blancs avnjuts bäst väl kyld till asiatisk mat, sallader, fisk & skaldjur eller varför inte till en varierad buffé. Därtill så blir vinet och flaskan en riktigt trevlig överraskning som aperitif! 


Denna glimrande nyhet hittar du i beställningssortimentet, vinet finns ännu inte på hyllan i butik.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page