top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
It’s a Blanc de Blancs, Brut

It’s a Blanc de Blancs, Brut

I höstas så lanserades det röda vinet It’s a Zin - Zinfandel, vinet blev en riktigt snackis och många var det som var nyfikna på vinet i guldflaskan med frågetecknet på framsidan. 


Lagom till våren så lanseras nu ett mousserande vin i serien med namnet It’s a Blanc de Blancs Brut, designen och förpackningen känner ni sannolikt igen men vad döljer sig bakom frågetecknet denna gång…? Blanc de Blancs betyder vit från vita, i detta fall innebär det ett mousserande vin gjort på enbart ”vita” (gröna druvor) vilket generellt sett ger ett friskare mousserande vin, i detta fall är det en blandning av Glera och Chardonnaydruvor från veneto i norra italien. 


SMAKBESKRIVNING

Vinet har eleganta små bubblor med en mycket behaglig mousse, Brut betyder att vinet har mindre socker än en s.k ”Extra dry” vilket ger en torr och fruktig fräschör med inslag av citrus, päron och persika i en mycket läskande stil. 


PASSAR TILL

It’s a Blanc de Blancs avnjuts bäst väl kyld till asiatisk mat, sallader, fisk & skaldjur eller varför inte till en varierad buffé. Därtill så blir vinet och flaskan en riktigt trevlig överraskning som aperitif! 


Denna glimrande nyhet hittar du i beställningssortimentet, vinet finns ännu inte på hyllan i butik.

ART NR 50303 | It’s a Blanc de Blancs Brut | 750 ML | Pris 119 kr | Alk 11%

It’s a Blanc de Blancs, Brut
It’s a Blanc de Blancs, Brut

3 x Råbiff på dovhjort

"Från vänster en klassisk men med ramslökskapris, mitten med kalixlöjrom och crème fraiche, vänster är en asiatisk med sojagravad vakteläggula och en mayo med lime och koriander."


Vi tror att denna rätt kan passa utmärkt till It's a Blanc de Blancs Brut. Både flaska och måltid känns festligt och något man gärna bjuder på. Kanske som förrätt i mindre portioner.


Bild och recept av Anders G Ivarsson medlem i Köttkoma

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Urban Wines.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page