top of page

La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry, 2020

Nyhet, årgångsbetecknad rosé Prosecco!

”Elegant, sammetslen och inslagen”


Nu lanseras klassiker-Proseccon La Robinia som Rosé Prosecco, och siktet är självklart högt inställt. Denna Proseccon är även en s.k ”Vintage Prosecco”, vilket betyder att vinet kommer från en och samma årgång! När det gäller rosé så skall man alltid leta efter den färskaste årgången för bästa fräschör och La Robinia Rosé kommer självklart från skörden 2020 som var klar för buteljering så sent som i januari. Detta är med andra ord en Rosé Prosecco som sticker ut ordentligt men trots detta till en högst modest prispunkt!


60 dagars jäsning i stället för 30 dagar som är brukligt för vanlig Prosecco ger ett vin med sammetsmjuk mousse med riktigt små fina bubblor. Den eleganta och ljusrosa färgen kommer från optimalt mogna och handskördade Pinot noir druvor som harmoniserar perfekt och ger ett lyxigt, torrt, friskt och elegant vin med inslag av hallon, persika och citrus i en mycket läskande stil.


Detta ger ett rosébubbel som man kan servera året om då det är ett ypperligt matvin till fisk & skaldjur, sushi, sallader, vårens primörer eller som en fräsch aperitif. Ett riktigt allround bubbel med hög svansföring.

Denna superfräscha och torra mousserande nyhet hittar du i beställningssortimentet, vinet finns ännu inte på hyllan i butik. Flaskan levereras inslagen i cellofan och blir ett trevligt ”ge bort vin” för hundralappen jämnt.

Du vet väl att du numera även kan få din beställning smidigt och enkelt levererad hem?


Artnr 50275

Alk% 11

Pris 100 kr


Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page