top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Langhe Nebbiolo Leunin, 2020

Langhe Nebbiolo Leunin, 2020

“FYND!” – till Lagringsbar Langhe Nebbiolo från anrik Barolo-producent


Giacosa Fratellis Langhe Nebbiolo Leunin är ett av de bästa exemplen på Nebbiolo-druvans potential och är ett elegant, smakrikt och mycket matvänligt vin. Utmärkt till säsongens mat som en krämig risotto, lammrätter eller lagrade ostar.Den inbjudande doften har inslag av körsbär, nypon, viol, fat och kryddor. Eftersmaken är lång med välbalanserade tanniner. 


Vinet kan drickas nu men går också utmärkt att lagras upp till 2-4 år. Nedan ett urval av positiva omdömen från en enad kritikerkår:


“FYND!” – ”Detta är mycket vin och ursprung för den modesta prislappen. Matcha till norditaliens charmiga kök och kvällen är, med garanti, räddad.” Eva Weckström Vinbörsen mars 2023


Wine Table rekommenderar – “Sitter lika bra till charkbrickan som pastan” – Andreas Grube November 2022


”Stark rekommendation” 87 poäng Livets Goda mars 2023


“FYND!” – Jenny Asplund Vinbörsen mars 2023


5/5 Vinguiden – genomsnitt kundomdömen


Beställningsbar till valfri Systembolagsbutik!


Giacosa Fratelli är baserade i Neive, i hjärtat av Langhe regionen i Piemonte känt för sina Barolo och Barbaresco viner. Vineriet grundades 1895 av Guiseppe Giacosa och har sedan dess drivits inom familjen. Fokus är på att låta respektive druva komma till sin fulla rätt och arbeta med ett hållbart fokus genom bland annat solpaneler, eliminering av bekämpningsmedel och ta hand om regnvatten samt skogarna runt vingårdarna.

Område: Piemonte, LangheDruva: 100% NebbioloAlkoholhalt: 13,5%Pris: 139krDoft: fruktig doft med inslag av mörka bär, körsbär, viol rosor, fat och kryddorSmak: röda och mörka bär, mineral, kryddor och fat. Eftersmaken är lång med välbalanserade tanniner.Passar till: charkuterier, pasta, ostar och rätter av nöt- eller lammkött.

Art. nr 77488 | Langhe Nebbiolo Leunin, 2020 | Flaska 750 ml | ALK 13,5 % | 139 KR

Langhe Nebbiolo Leunin, 2020
Langhe Nebbiolo Leunin, 2020

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Fields Wine Company.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page