Le Ciel, Merlot

Le Ciel, Merlot

1 liter Merlot – smakrik fransk nyhet – 79 kr!


Nu är det premiär för en fruktig och smakrik Merlot på generös 1-liters flaska. Perfekt till höstens middagar eller som sällskapsdryck innan eller efter maten. Fullpackat med frukt, med en intensiv smak av körsbär och hallon samt vanilj och kaffe från fatlagringen.


Rankorna är mellan 10-25 år och vingårdarna är belägna i det spännande området Languedoc-Roussillon i Frankrike. De noga utvalda druvorna plockas sent på säsongen för maximal mognad och smakkoncentration.


Priset är 79 kr för en liter vilket gör Le Ciel Merlot till Sveriges bäst prisade Merlot på flaska. Vinet kommer i det miljövänliga och praktiska formatet PET.“Sydfranskt örtblommig och vitpepprig doft med hallon och körsbär”


4/5 poäng, Boxtoppen, September 2021


Produktnamn: Le Ciel Merlot

Artikelnummer: 52396–01

Pris: 79 kr (+ 1 kr pant)

Volym: 100cl

Alkoholhalt: 13%

Sockerhalt: < 0,3 gram/100ml

Område: Languedoc-Rousillon, Frankrike

Druvor: 100% Merlot

arrow&amp;v

ART NR 52396 | LE CIEL MERLOT | 1000 ML | Pris 79 kr | Alk 13%

Le Ciel, Merlot
58381986_10157240340343436_1125560084735

Shish Kebab

SHISH KEBAB på tunnbröd med lök/tomatsallad och ezme röra


Vi tyckte att skulle vara spännande med lite fusion här. Franskt vin med mat från mellanöstern. Starka kryddor bör dock undvikas (cayenne).


"Här har ni receptet på min kebab som är superenkel och går snabbt att tillaga i ugnen så som på grillen. Idag lagade jag min kebab i ugnen. Jag la grönsaker i botten på en ugnsform klädd i folie och kebaben fick ligga över på ett galler. Den här processen gör att saften från kebaben droppar ner på grönsakerna och skapar en gudomligt god skysås."

RECEPTET för 4-6 personer

Kebaben:
1000g nötfärs, du kan välja hälften lamm och hälften nöt
50g rumstemperatur smör
1 stor lök eller 2 små
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
1.5 msk salt
1.5 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 msk dadelsirap (kan bytas mot mörk sirap)
Näve persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)

Gör såhär:
Kör löken och paprika i matberedaren eller finhacka för hand. Pressa ur all vätska och blanda med kebaben. Häll i resterande ingredienserna och knåda tills allt är väl blandat. Plasta och ställ i kylen i 30 min. Nu kan du förbereda grönsakerna, salladen, ezme röran samt lägga pinnarna i kallt vatten

När kebaben har fått vila i 30 min är det dags att spetta den. Använd träpinnar som har legat i kallt vatten i minst 30 min. Se videon på hur jag spettar min kebab. Ha lite olja i en skål för att forma kebaben på spetten. Lägg sedan kebaben på ett galler över grönsakerna och grädda i ca 15-20 min.

Grönsaker i ugnen:
3 gula lökar
4-6 grön sivri paprika (gärna den starka)
3-4 tomater
1 dl olivolja
Havssalt

Gör såhär:
Börja med att klä en ugnsform i folie. Tvätta och skär grönsakerna i önskad storlek, häll över olja och krydda med havssalt. Grädda dem mitt i ugnen på 200c i ca 10 min i en varm ugn.


Foto och recept: Mayka Kitchen

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Fields Wine Company.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.