top of page

Leif Mannerström Rosé 2020

Leif Mannerström lanserar franskt rosévin

Framgångssagan med de franska vinerna signerade Leif Mannerström fortsätter och denna gången är det en snustorr och perfekt ljusrosa rosé från södra Frankrike som Mannerström har tagit fram. Gillar man Leifs vita samt röda vin så kommer man inte bli besviken, återigen är det ett franskt kvalitetsvin som lanseras!

Leifs rosé är ett riktigt fräscht och torrt rosévinvin gjort på de klassiska rosé-druvorna Grenache och Syrah. Druvorna handskördades nattetid från vingårdar i Languedooc där skalen från Grenache ger den härliga och fjäderlätta färgen, Syrah ger vinet dess kropp och längd. Att skörda druvor (s.k night harvest) nattetid, när det är som svalast, ger ett friskare och fräschare vin vilket verkligen visar sig i denna klassiska och eleganta rosé. Vinet är en riktigt bra allround-rosé som passar både som en läskande aperitif, till grillad fisk eller varför inte till en västkustsallad på bryggan i Smögen?


Leifs egna ord om vinet:

”De bästa rosévinerna kommer enligt mig från södra Frankrike, de skall vara friska och torra samt laxrosa i färgen. Detta sydfranska rosévin som jag satt min egen prägel på är inget undantag. Det smakar precis som jag vill ha det; citrus, röda bär och örter med en utsökt fräschör.

Vinet är utmärkt att servera året om och därtill ett synnerligen bra matvin där fisk & skaldjur, ljust kött och sallader samt primörer passar perfekt till”


Vad säger experterna om vinet?

Både det vita samt det röda vinet har fått enormt höga betyg av vinexperterna; ”Bästa kändisvinet” enligt experten Gunilla Hultgren, 4 av 5 i Göteborgs posten, Fynd av Dina Viner Professionell edition samt Fynd av Dagens PS, listan kan göras lång! Nu väntar vi spänt på vad experterna skall skriva om rosévinet, faktum är att det är så rykande färskt att vi fortfarande väntar på experternas betyg för Leifs rosévin, snart kommer de…

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page