top of page

Luna di Mezzanotte, Barbera d'Alba Superiore - 2019

Tidlös elegans från Piemonte


Luna di Mezzanotte är en ny serie av viner från trendiga Piemonte, ett av världens mest kända och exklusiva vindistrikt.


"Betyg: 5/5 Full pott! "

Boxtoppen, september 2021


"Silvermedalj! Fruktdriven och sötkryddig! En perfekt vinvän till middagen!"

Dryckeslistan.se, vecka 8, 2022


"Bra Köp! Ett vin med charm, struktur och personlighet!"

Allt om Vin Nr 3, 2022


"Smakrik, okomplicerad med varm fredagsfeeling.Betyg: 3+"

Vinbanken, mars 2022


Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore är gjort på 100% barbera och kommer från Alba som är granne till både Barolo och Barbaresco där de berömda nebbiolovinerna odlas.


Vinkooperativet Produttori di Govone står bakom Luna di Mezzanotte och först lanseras en Barbera d'Alba Superiore. Vinet är gjort på 100% barbera och kommer från Alba som är granne till både Barolo och Barbaresco där de berömda nebbiolovinerna odlas.


Det är ett fruktigt, nyanserat vin med inslag av fat, kryddighet, mörka körsbär, skogshallon, salmiak och salvia. Vinet har klassificeringen ”Superiore” vilket i det här fallet betyder att det har lagrats 12 månader på ekfat och att man vid skörd valt de bästa druvorna för vinet. Det är färdigt att drickas nu men utvecklas väl under lång tids lagring. Bör serveras vid 16–18 grader.


Barbera brukar i Italien kallas ”folkets vin” då de är mer tillgängliga än en Barolo. Alba är även världsberömt för den vita tryffeln, den dyrbara Albatryffeln. Luna di Mezzanotte passar utmärkt till tryffelpasta, saltimbocca, svamprisotto, långkokt köttragu och pizza, t ex med svamp och Västerbottensost. 


Dryckestipset.se samarbetar med ett stort nätverk av duktiga influencers, se nedan vad de har valt att tillaga för anrättningar som skall passa till Luna di Mezzanotte. 

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page