top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore, 2019

Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore, 2019

Tidlös elegans från Piemonte


Luna di Mezzanotte är en ny serie av viner från trendiga Piemonte, ett av världens mest kända och exklusiva vindistrikt.


Betyg: 5/5 Full pott! 

Boxtoppen, september 2021


Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore är gjort på 100% barbera och kommer från Alba som är granne till både Barolo och Barbaresco där de berömda nebbiolovinerna odlas.


Vinkooperativet Produttori di Govone står bakom Luna di Mezzanotte och först lanseras en Barbera d'Alba Superiore. Vinet är gjort på 100% barbera och kommer från Alba som är granne till både Barolo och Barbaresco där de berömda nebbiolovinerna odlas.


Det är ett fruktigt, nyanserat vin med inslag av fat, kryddighet, mörka körsbär, skogshallon, salmiak och salvia. Vinet har klassificeringen ”Superiore” vilket i det här fallet betyder att det har lagrats 12 månader på ekfat och att man vid skörd valt de bästa druvorna för vinet. Det är färdigt att drickas nu men utvecklas väl under lång tids lagring. Bör serveras vid 16–18 grader.


Barbera brukar i Italien kallas ”folkets vin” då de är mer tillgängliga än en Barolo. Alba är även världsberömt för den vita tryffeln, den dyrbara Albatryffeln. Luna di Mezzanotte passar utmärkt till tryffelpasta, saltimbocca, svamprisotto, långkokt köttragu och pizza, t ex med svamp och Västerbottensost. 


Dryckestipset.se samarbetar med ett stort nätverk av duktiga influencers, se nedan vad de har valt att tillaga för anrättningar som skall passa till Luna di Mezzanotte. 

ART NR 53290 | Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore, 2019 | 750 ML | Pris 129 kr | Alk 14%

Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore, 2019
Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore, 2019

Passande maträtter

Våra duktiga samarbetspartners har fått i uppdrag att matcha Luna di Mezzanotte med en valfri anrättning. Ni kan även se vad Dryckestipset.se har valt att laga. 


Här är rätterna:


Matplatsen.net

Tryffelpasta med svamp och burrata

Se recept och inlägg 


56kilo.se

Tryffelburgare med jalapeño

Se recept och inlägg 


Matbubbel

Frasiga minipizzor med parmesankräm och bresoala

Se recept och inlägg


Dryckestipset.se

Saltimbocca av kyckling på en bädd av fänkålssallad och äpple

Se recept och inlägg 

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Nigab.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page