top of page

Luna di Mezzanotte Barolo, 2017

Uppföljaren till succén – nu lanseras Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2017


Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo druvor. Vinet har en röd färg med tegelnyans. Doften är blommig med mörka bär, björnbär, rosor och viol, men har också toner av ek och torkade örter. Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år.


Fyndpris! En äkta Barolo för under tvåhundringen! 4 plusstecken

Aftonbladet, juni 2022


För dig som gillar traditionell barolo utan att betala för mycket!

Vin & Bar Nr 3, 2022


Piemonte bjuder in till smakrik, vällagad och ganska traditionell mat. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till pastarätter, t.ex. tryffelpasta, italienska charkuterier och hårdostar, långkok med mustig ragu på högrev och grönsaker. Gott till grillade lammkotletter och till en av Italiens favoriträtter Osso bocco.


Barolo är en liten by och en DOCG i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Piemonte betyder ”vid bergets fot” - ett namn som antikens romare gav platsen för dess läge vid Alperna. Här har vinutveckling fått ta tid och här värnar man om sitt goda rykte genom att aldrig under några omständigheter fuska med hantverket. Kungen bland druvorna är nebbiolo. Här äter och dricker man gott. På höstarna rasar tryffelfebern i skogarna runt Alba. Det sägs att ”fattig jord ger rika viner” och det stämmer verkligen här. Längs kullarna runt Alba odlas druvorna i en ganska tung lerjord som innehåller vulkanisk bergart med inslag av kalk. Klimatet är relativt svalt för att vara Italien vilket ger en långsam mognad och mer arom i druvorna.


Barolovinernas höga syra- och tanninhalt kan knyta käkarna ordentligt, men till rätt mat är det ett vin i yttersta världsklass. Det får bara tillverkas av nebbiolo- druvan och måste lagras under minst 38 månader varav minst 18 månader på ek.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page