top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Luna di Mezzanotte Barolo, 2018

Luna di Mezzanotte Barolo, 2018

Fyndpris! En äkta Barolo för under tvåhundringen! 


Luna di Mezzanotte lanserade framgångsrikt en Barbera d'Alba under 2021 och under 2022 kom uppföljaren en Barolo DOCG 2017. Nu äntligen lanseras årgången 2018! 


Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo druvor. Vinet har en röd färg med tegelnyans. Doften är blommig med mörka bär, björnbär, rosor och viol, men har också toner av ek och torkade örter. Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år.


Druvorna har vuxit i kalkrika lerjordar, där de har bundits upp enligt Guyot-metoden. Druvorna har macererat och vinifierats på ståltank och sedan lagrats tre år på ekfat och ett år på flaska. 


Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. 


Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018

15 poäng! Högklassigt vin! Mer än prisvärt!

Munskänkarna, maj 2022


Fyndpris! En Äkta Barolo under tvåhundringen! ++++

Aftonbladet, Juni 2022


Betyg: 5 av 5 poäng. Högsta betyg och ett fynd för priset!

Boxtoppen, augusti 2022


Trivsam barolo till fyndpris! För dig som gillar traditionell barolo utan att betala för mycket!

Vin & Bar Nr 5, 2022


PASSAR TILL

Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till pastarätter, t.ex. tryffelpasta, italienska charkuterier och hårdostar, långkok med mustig ragu på högrev och grönsaker. Gott till grillade lammkotletter och till en av Italiens favoriträtter Osso bocco. Rekommenderad serveringstemperatur 17-18° C.


BAROLO

I dag hör man ofta att Barolo är Italiens bästa vin, åtminstone bland vinentusiaster som uppskattar sträva, syrarika viner med massor av mogna tanniner. Barolovinernas höga syra- och tanninhalt kan knyta käkarna ordentligt, men till rätt mat är Barolo ett vin i yttersta världsklass. Barolo får bara tillverkas av nebbiolo-druvan och måste lagras under minst 36 månader varav minst 12 månader på ek.


Barolo är en liten by och D.O.C.G. i en del av Langhe i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Nebbiolo-druvorna har vuxit i kalkrika lerjordar, där de har bundits upp enligt Guyot-metoden på 290 till 480 meters höjd över havet. Druvorna har macererat under 15 dagar, vinifierats på ståltank och sedan lagrats tre år på ekfat och ett år på flaska.


Produttori di Govone är Piemontes största och mest välrenommerade odlarkooperativ. Det grundades 1957 av vinodlare från Alba, Langhe, Roero, Asti och Monferrato. I dag har Govone 250 medlemmar som odlar vin på sammanlagt 300 hektar.

ART NR 53288 | Luna di Mezzanotte Barolo, 2018 | 750 ml | ALK 14% | 189 KR

Luna di Mezzanotte Barolo, 2018
Luna di Mezzanotte Barolo, 2018

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Nigab.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page