top of page

Mandrarossa Urra di Mare Sauvignon Blanc, 2019

SMAKBESKRIVNING

Urra di Mare har en halmgul färg med små nästan skimrande inslag av grönt. Doften är frisk med citrus, persika, aprikos och en liten kryddig ton av örter som basilika och mynta. Smaken är krispig och mineralrik där frukter och citrus balanseras i en lång frisk eftersmak.

Urra di Mare är ett trivsamt sällskapsvin som räcker till många och ger ett generöst intryck. 


Vinet i sig är friskt och behagligt, ett utpräglat fiskvin som passar till skaldjur, vit fisk och lättare plockmat. 


Bör serveras svalt cirka 10 ­–12 grader och tack vare magnumflaskans fina form går den enkelt att ställa in i kylskåpet.


Att förvara och transportera vin var länge problematiskt. I Italien blev lösningen ofta att fylla vinet på små knubbiga ekfat, så kallade Barilotto. Sicilianska Mandrarossa har låtit ta fram en egendesignad flaska för att påminna om dessa fat. Det är en imponerande Magnumbutelj som verkligen pryder sin plats på middagsbordet.


Detta vin är veganvänligt.


OM VINET

Urra di Mare är gjort på 100 procent sauvignon blanc. Druvorna har vuxit vid Siciliens sydkust där väldiga vyer breder ut sig så var man än försöker fästa blicken. Medelhavsvindarna bär med sig värmen från Afrika samtidigt som de skänker välbehövlig svalka. De fuktiga havsvindarna tar med sig dofter och sälta från havet och ibland syns en vit saltfilm på vinstockarnas blad och druvor.


Terroir: Vingårdarna ligger på kullar, med lerjord av medium textur, som sträcker sig längs södra kustbandet med en sydvästlig riktning. Altitud 80-350 meter över havet. 


Odlingstäthet 4000-4500 vinrankor/ha och man använder uppbindningsmetoderna espalier och guyot.


Druvsort: 100% Sauvignon Blanc


Druvorna skördas med tröskor anpassade för vindruvor och detta sker nattetid andra veckan i augusti.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page