top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Marius Peyol Rosé - 2021

Marius Peyol Rosé - 2021

En tumregel när man väljer rosévin är hålla utkik efter de blekrosa vinerna från Provence. Côtes de Provence i det sydöstra hörnet av Frankrike där Alperna kastar sig ner mot Medelhavet brukar beskrivas som rosévinets Champagne. Många menar att världens bästa roséviner görs just här. Vinerna från denna fabulöst vackra region svettas i Medelhavssolen och svalkas av mistralen. Härifrån kommer den svagt rosafärgade Marius Peyol från Les Grands Chais de France, Frankrikes största privatägda vinproducent.


Smakbeskrivning

Marius Peyol är ett torrt rosaskimrande rosévin med stråk i rosenrött. I doften kommer färska jordgubbar och hallon tillsammans med lätta exotiska frukter. Smaken är aromatisk med välbalanserad struktur, fyllig och frisk med en kvardröjande fruktig avslutning.


Passar till

Marius Peyol passar utmärkt som aperitif och sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till en somrig sallad och till grillat, såväl kallt som varmt. Det är ett rosévin som är friskt och fräscht och som kan drickas genom en hel måltid från välkomstdrink till dessert. Marius Peyol bör serveras svalt, gärna kylskåpskallt. Vinet bör drickas nu, men förlorar ingenting på något års lagring.


Korta fakta om rosévinet

Druvor: 40% grenache, 15% syrah, 15% carignan, 10% cinsault, 10% mourvèdre + 10% blandning av cabernet sauvignon, rolle och ugni blanc
Odlingsläge: Upp till 200 meter över havet
Jordmån: Kalksten och kristallin
Socker: 1,6g/l

arrow&v

ART NR 56492 | Marius Peyol Rosé, 2021 | 750 ML | ALK 13 % | 119 KR

Marius Peyol Rosé - 2021
Marius Peyol Rosé - 2021

Råbiff med tryffelmajo

Rosé passar till allt möjligt. Speciellt en myskväll på altanen med vänner och lite snacks. Det är även en ypperlig törstsläckare till förrätter eller somriga sallader. Vi tyckte att råbiff lät gott och här har ni ett exempel som Köttkomas egna Natalie Edots har lagat.


"Provlagat lite för att kolla ration mellan råbiff, tryffelmajo, friterad kapris, lite syrat, och friterad potatis"

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Nigab.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page