Marqués de Riscal, Organic 2020

Marqués de Riscal, Organic 2020

Marques de Riscal Organic är ett friskt och fruktigt vin med inslag av fläder, krusbär och melon. Ett fräscht ekologiskt vitt vin som passar perfekt till räkorna!


Marques de Riscal Organic är gjort på 100% verdejo, en druva som är unik för området Rueda. Verdejo ger mycket aromatiska och smakrika viner, med en tydlig ton av fläderblom och krusbär. Friska, fräscha viner som alltid är helt torra, och därför passar utmärkt till alla fisk- och skaldjursrätter.


Rueda ligger mitt på det spanska höglandet, där det varma och torra klimatet ger perfekta förutsättningar för ekologisk odling. Marques de Riscal, som alltid varit pionjärer, var en av de första som gjorde ekologiska viner i stor skala i Rueda, och är i dag en av de största ekologiska vinodlarna i området.

Marques de Riscal får sin friska och aromatiska karaktär genom att vinet är jäst vid låg temperatur och inte lagrat på ekfat. Vinet skall drickas ungt, och nu till sommaren smakar det nya, fräscha vinet från 2020 som allra bäst.


Karaktär

Ljus, gul färg. Stor, frisk och aromatisk doft med inslag av citrus och fläder. Torr, frisk och fruktig smak med inslag av krusbär, melon och lime. Med sin friska och aromatiska stil är det ett mycket användbart vin till den lättare sommarmaten. Och det är det perfekta vinet till räkorna!

arrow&v

ART NR 6001 | Marqués de Riscal Organic, 2020 | 750 ML | Pris 89 kr | Alk 13%

Marqués de Riscal, Organic 2020
58381986_10157240340343436_1125560084735

Sallad Nicoise

Sallad Nicoise är en riktig sommarklassiker från södra Frankrike. Det riktigt gamla ursprunget är mer otydligt och man tror att maträtten härstammar från området ner mot Spanien. I dessa områden talade man förut occitanska som idag mest liknar den spanska katalanskan. Rätten hette då ”la salada nissarda” och anspelar på staden Nice.

Från början innehåll denna rätt tomater, ansjovis och olivolja. Idag är den moderniserad och här presentar vi ett förslag med färsk tonfisk.

Receptet är till fyra personer.


INGREDIENSER

  • 500-600gr färsk tonfisk

  • 1 rödlök

  • 2 knippen romansallad

  • 12-16 körsbärstomater

  • 4 hönsägg eller 12 vaktelägg

  • 2 dl svarta oliver

  • 2 msk kapris

  • 6 msk majonnäs

  • 2 msk riven parmesan

  • 4-6 skivor rostbröd

  • Smör att steka i


TILLAGNING

  1. Stek tonfisken i torr panna (eller grilla), 1 min på varje sida. Lägg åt sidan och låt svalna. Skär i skivor innan servering.

  2. Dela brödet i mindre bitar och stek i rikligt med smör tills gyllene och krispiga. Salta.

  3. Koka äggen till önskad fasthet. Skala och dela på mitten eller i klyftor.

  4. Skiva rödlök, dela tomat och oliver.

  5. Blanda majonnäs med finhackad kapris och fint riven parmesan till en dressing. Smaka upp med salt och vinäger.

  6. Bygg upp tallriken med salladen, häll på dressingen och avsluta med tonfisk, ägg och oliver.


Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Nigab.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.