top of page

Mateus Sparkling Rosé

Mateus Sparkling Brut Rosé är en utmärkt aperitif och passar till kanapéer och små drinktilltugg av många slag. Det är också perfekt vin till grillat fläskkött och grillade grönsaker, eller som en oväntad och mycket god avslutning på en god middag. Det passar även alldeles utmärkt till fruktdesserter, fruktsallader, jordgubbar och gräddiga hallonpavlovas. 


Mateus Sparkling Rosé är också ett smått fantastiskt sällskapsvin till mingel, prat och somriga utflykter. Vinet är färdigt att drickas och bör serveras kylt vid omkring 6–8 grader.


Mateus Sparkling Brut Rosé har en härlig blek, laxrosa färg med drag åt rosa rosor. Moussen är ovanligt rik och tät och har mängder med små kvardröjande bubblor. Doften är ren och elegant med gott om blommiga toner. Där finns också äpplen, päron, hallon och subtila nyanser av rostat bröd tillsammans med en livlig syra och en aromatisk och behaglig eftersmak.


Kort om producenten Sogrape

  • Tack vare Mateus framgångar har Sogrape kunnat expandera och involvera sig i en rad olika projekt i hemlandet och utomlands

  • Sogrape säljer nästan tre flaskor vin i sekunden

  • Sogrape strävar efter att vara branschledande inom klimat-, miljö- och socialt arbete

  • Mateus Sparkling Brut Rosé är gediget prisbelönt vid stora internationella vinmässor (GOLD Vinalies Internationales, France, 2018, GOLD Challenge International du Vin, France, 2018)

  • Ett av Sograpes vinerier Sogrape Vinhos, utsågs 2016 till världens främsta vineri

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page