top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Monastrell PH Style By Lena Philipsson, 2022

Monastrell PH Style By Lena Philipsson, 2022

En ny hit från Lena PH!

Efter Lena PHs succé med sin kritikerhyllade cava tidigare i år så släpper hon nu en ny hit – ett ekologiskt rött vin i ”sin egen smak” till en överkomplig prislapp.


FYND - Vinbörsen, augusti 2023


För att välja ut vinet åkte Lena PH ner till vindistriktet Jumilla som ligger i bergen en dryg timme från Alicante i Spanien och till områdets mest berömda vinproducent - Bodegas Juan Gil.

Monastrell-druvorna till vinet skördas för hand på Bodegas Juan Gils höghöjdsvingårdar i Jumilla. De växer på kalkrika jordar, i ett kargt solrikt landskap som passar druvan monastrell perfekt. Och de stora temperaturskillnaderna över dygnet ger druvorna en fantastisk smakrikedom och mognad.


- Jag var ute efter ett smakrikt och gott rött vin och självklart med en bra prislapp. Efter att ha provat igenom ett stort antal viner visade det sig att jag hade fastnat för druvan monastrell, eller mourvèdre som den kallas i Frankrike. Vinet är härligt smakrikt och samtidigt lite örtigt med inslag av skogshallon, mörka körsbär och björnbär. Dessutom är vinet ekologiskt och tappat på en lättare glasflaska så att det uppfyller kraven för att bli ett av Systembolagets mest hållbara viner. Bodegas Juan Gil tar dessutom ett väldigt stort socialt ansvar i sin odling och genom hela produktionen av vinet, berättar Lena.


BESKRIVNING

Ett smakrikt, fruktigt och örtigt vin med mjuka tanniner och inslag av bl.a. skogshallon, viol och lakrits.


PASSAR TILL

Utmärkt som sällskapsvin och till buffémat, picknick, grillat, tapas, eller höstens mustigare grytor.

ART NR 55536 | Monastrell PH Style By Lena Philipsson, 2022 | 750 ml | ALK 14 % | 99 KR

Monastrell PH Style By Lena Philipsson, 2022
Monastrell PH Style By Lena Philipsson, 2022

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Wine Affair.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page