top of page

POSE Sparkling Brut Blanc-de-Blancs, 2022

Förstklassigt årgångsvin från Italien


POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs utmärker sig som en Blanc de Blancs, vilket innebär att vinet är framställt enbart på gröna druvor och har en frisk och fruktig smakprofil. Blanc de Blancs är ofta kända just för sin elegans och finess och POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs är inget undantag. Denna vinvariant tenderar att vara lättare och mer subtil jämfört med andra mousserande vinstilar och har en mer delikat och balanserad smakprofil. Dessutom är vinet årgångsbetecknat 2022, vilket ger en möjlighet för vinmakaren att visa upp vinets terroir och druvornas specifika egenskaper på bästa möjliga sätt.


Tips! Lättsamt och läskande bubbel från Italien
”Ett lättsamt, okomplicerat bubbel i det lägre segmentet som inte kräver någon större analys och som passar på oprettominglet, after work:en eller som uppstartare inför vilken baluns som helst. Önskas något på tallriken till POSE så funkar fisk- och skaldjursanrättningar strålande, likaså sallader och vegetariska pajer. Själv provade jag vinet till en citronpasta med purjolök och rostade pinjenötter- riktigt gott det med! Strike a Pose!”
Eva Weckström, Vinbörsen, 2023


Med ett pris på endast 79 kr är POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs inte bara en fest för smaklökarna utan även ytterst plånboksvänlig. Smaken är exceptionell med pigga bubblor och en frisk doft av citrus, päron, honungsmelon, fläder och örter som trollbinder dina sinnen. Smakupplevelsen är balanserad och följer upp med toner av citrus, päron, fläder och mineral – ett vin som imponerar på både amatörer och finsmakare. POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs passar utmärkt som aperitif, serverad med eller utan tilltugg. Det är även det perfekta valet till färska skaldjur, rätter av fisk, kyckling och vitt kött, samt vegetariska rätter såsom sallader och pastarätter med citrus.


POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs finns i ca 170 Systembolagsbutiker, om den inte finns i din butik kan den enkelt beställas.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page