top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Saint Clair Origin Pinot Noir  2019

Saint Clair Origin Pinot Noir 2019

Origin Pinot Noir har vunnit guld två år i rad i den prestigefulla tävlingen Vinordic Wine Challenge och är därmed framröstad som det bästa rödvinet i sin klass av Sveriges journalistkår.


Saint Clair Family Estate är sannerligen pionjärer på sitt område eftersom de var en av de första vingårdarna på ön och idag är en av de mest tongivande och internationellt uppskattade producenterna från Marlborough.


Gården är och har alltid varit familjeägd och den passionerade familjen Ibbotson skapar viner med högsta kvalitet som ledstjärna. Hela familjen är engagerad i verksamheten och det är en blandning av åldrar som hjälps åt i familjeföretaget. När man jobbar med sin passion är pension inget som prioriteras, det är något som grundarna Judy & Neal kan intyga. Båda har nått pensionsålder men är fortfarande involverade i allra högsta grad. Judy och Neal Ibbotson belönades nyss med den fantastiska utmärkelsen Lifetime Achievement Award för deras outtröttliga arbete under de senaste 42 (!) åren med att sprida kunskap om vinerna från Marlborough.


Origin Pinot Noir bjuder som namnet antyder på en rejäl dos ursprungstypicitet såsom smaker av mogna hallon, jordgubbar och körsbär. En kryddig ton av sandelträ, färska örter och kakao ger vinet karaktär tillsammans med de mjuka, silkeslena tanninerna. Servera gärna vinet svalt (15-16 grader) i stora kupor för maximal upplevelse.


Saint Clair Origin Pinot Noir är med sin mjuka, fruktiga, kryddiga stil en riktig fullträff till Coq au vin men passar lika bra till fiskrätter. Tänk tillbehör som svamp, karamelliserad lök, krispig pancetta, gräddig potatisgratäng, örtkryddad ugnsrostad potatis eller ugnsgrillade grönsaker så kommer matchningen med vinet att bli kanon. Kryddig asiatisk mat är en underbar kombo till detta vin då den mjuka fuktigheten samt avsaknaden av bråkiga tanniner mildrar hettan i maten och frukten i vinet lyfts fram ännu mer.


En Pinot Noir av den här kvaliteten för den blygsamma prislappen 109 kr kan inte kallas annat än ett solklart fynd.

ART NR 16015 | Saint Clair Origin Pinot Noir, 2019 | 750 ML | Pris 109 kr | Alk 13,5%

Saint Clair Origin Pinot Noir  2019
Saint Clair Origin Pinot Noir  2019

Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj

Paj är aldrig fel! Säng ihop ingredienserna och låt den sen tillaga sig själv i ugnen. Servera med en lättare sallad.


INGREDIENSER

Till 6 portioner

  • 3 dl vetemjöl

  • 125 g smör

  • 2 msk kallt vatten


Fyllning

  • 4 kycklinglårfilér

  • 300 g purjolök

  • smör att steka i

  • En nypa salt

  • 1 röd paprika

  • Crème fraiche, gärna smaksatt med chili och paprika

  • 3 ägg

  • 2 dl riven ost


GÖR SÅ HÄR

1 Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.


2 Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.


3 Sätt ugnen på 200°.


4 Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.


5 Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.


6 Förgrädda pajskalet ca 10 min.


7 Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.


8 Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Sigva.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page