top of page

Santa Helena Carménère -Chiles nationaldruva i smidig 1 liters PET!

Santa Helena Carménère vann guld i årets tävling Vinordic Wine Challenge i kategorin rött vin upp till 69 kr för 75 cl. Vinordic Wine Challenge är Sveriges största vintävling, vilken går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner och där många av de folkkäraste vinskribenterna sitter i juryn. Ni kan läsa mer om tävlingen här.


Vinet ingår dessutom i Systembolagets egna märkning "Hållbart val" då vinet är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion. De är endast ca 7 % av alla artiklar på Systembolaget som har fått denna märkning.


SMAKBESKRIVNING

Santa Helena Carménère har en härlig fyllighet med mjuka och lena tanniner i kombination av mörk frukt så som plommon och björnbär tillsammans med vanilj och kryddor. I avslutningen finns en fin örtighet och fräschör. Doften har en fin fruktighet med mogna toner av björnbär, svarta vinbär, kryddor, örter och vanilj.


PASSAR TILL

Vinet passar exempelvis till fågel, nöt, lamm eller bufférätter.


Santa Helena grundades 1942 i Colchagua och än idag en av de största vinproducenterna i hela området med ett mycket brett utbud av viner. Santa Helena tillhör idag 


San Pedro Tarapacá Wine Group som har fokus på hållbarhet och miljö. Som ett bevis på deras engagemang har de fått många medaljer för deras hållbarhetslösningar. Vineriet är det första i världen som framställer förnybar energi från biogas, vilket förser Central Chile med elektricitet.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page