top of page

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020

Druvtypisk cabernet sauvignon från Chile i smart PET flaska


Tillhör du fanskaran av den populära druvan cabernet sauvignon? Då kommer du inte att bli besviken på detta vin! Det har tydliga toner av svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, örter, fat och vanilj. Efter vinifieringen har vinet legat på ek i 9 månader och detta märks tydligt på smaken då vinet har en tydlig tanninstruktur och fyllig kropp.


Vingårdarna i Valle Central har ett mycket fördelaktigt klimat för vinodling med tempererade kvällar vilket ger en lång mognadsperiod för druvorna. Santa Helena grundades 1942 och tillhör Viña San Pedro som har fokus på hållbarhet och miljö. Som ett bevis på deras engagemang har de fått många medaljer för deras hållbarhetslösningar. Vineriet är det första i världen som framställer förnybar energi från biogas, vilket förser Central Chile med elektricitet.


Vinet ingår dessutom i Systembolagets egna märkning "Hållbart val" då vinet är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion. De är endast ca 7 % av alla artiklar på Systembolaget som har fått denna märkning.


Finns på hyllan i 344 butiker

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page