top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020

Druvtypisk cabernet sauvignon från Chile i smart PET flaska


Tillhör du fanskaran av den populära druvan cabernet sauvignon? Då kommer du inte att bli besviken på detta vin! Det har tydliga toner av svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, örter, fat och vanilj. Efter vinifieringen har vinet legat på ek i 9 månader och detta märks tydligt på smaken då vinet har en tydlig tanninstruktur och fyllig kropp.


Vingårdarna i Valle Central har ett mycket fördelaktigt klimat för vinodling med tempererade kvällar vilket ger en lång mognadsperiod för druvorna. Santa Helena grundades 1942 och tillhör Viña San Pedro som har fokus på hållbarhet och miljö. Som ett bevis på deras engagemang har de fått många medaljer för deras hållbarhetslösningar. Vineriet är det första i världen som framställer förnybar energi från biogas, vilket förser Central Chile med elektricitet.


Vinet ingår dessutom i Systembolagets egna märkning "Hållbart val" då vinet är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion. De är endast ca 7 % av alla artiklar på Systembolaget som har fått denna märkning.


Finns på hyllan i 344 butiker

ART NR 2651 | Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020 | 750 ML | Pris 89 kr | Alk 14%

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020
Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020

Serveringsförslag

Högrevsburgare med örtkryddade potatisklyftor


Viner på Cabernet Sauvignon brukar vanligtvis ha toner som svarta körsbär, björnbär och blåbär. De brukar även ha höga tanninnivåer och kan ha toner av tobak, vanilj och kryddor. 


Kombinationen av lenhet och djärva smaker gör att de är det perfekta komplementet till rätter med liknande kraftfulla smaker. Kötträtter, grytor och gräddiga såser passar utmärkt. 

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Mondowine.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page