Santa Helena Varietal
Carménère

Santa Helena Varietal
Carménère

Chiles nationaldruva i smidig 1 liters PET! 


SMAKBESKRIVNING

Vinet har en härlig fyllighet med mjuka och lena tanniner i kombination av mörk frukt så som plommon och björnbär tillsammans med vanilj och kryddor. I avslutningen finns en fin örtighet och fräschör. Doften har en fin fruktighet med mogna toner av björnbär, svarta vinbär, kryddor, örter och vanilj. 


PASSAR TILL

Vinet passar exempelvis till fågel, nöt, lamm eller bufférätter. 


Santa Helena grundades 1942 i Colchagua och än idag en av de största vinproducenterna i hela området med ett mycket brett utbud av viner. Santa Helena tillhör idag San Pedro Tarapacá Wine Group som har fokus på hållbarhet och miljö. Som ett bevis på deras engagemang har de fått många medaljer för deras hållbarhetslösningar. Vineriet är det första i världen som framställer förnybar energi från biogas, vilket förser Central Chile med elektricitet.

arrow&v

ART NR 5059 | Santa Helena Carménère | 1000 ML | Pris 79 kr | Alk 13%

Santa Helena Varietal
Carménère
58381986_10157240340343436_1125560084735

Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata, timjansky och söta lökar

För: 2 personer

Gremolata:

100g hasselnötter
1 citron
1/2 kruka bladpersilja


Lammrostbiff:

400g lammrostbiff
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, timjan


Potatisgratäng:

300g potatis
1,5 dl grädde
salt, peppar

100g steklökar
2 msk strösocker
1 tsk soja
1,5 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 msk färsk timjan


Gör så här:

1. Rosta på hasselnötterna i en torr panna. Låt svalna och hacka sedan. Blanda med zestat citronskal och hackad persilja.

2. Klappa in köttet med pressad vitlök och kryddor. Lägg ut i en ugnsfast form och ställ in i ugn i 150°C i 30 minuter.

3. Skala och skiva potatisen. Varva potatis med salt och peppar i små formar. Avsluta med att slå över grädden. Ställ in i 225°C i 40 minuter.

4. Skala steklökarna. Är skalet svårt att få bort från lökarna kan man först lägga dem i ett ljummet vattenbad. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Ha ner lökarna och stek på så de får yta. Strössla över socker och låt det karamelliseras. Lägg sedan ner köttet i pannan, slå på vatten samt soja och rör i majsstärkelsen. Strössla i timjan och servera direkt när skyn tjocknat till.

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Mondowine.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.