top of page

Stranger Zins Zinfandel, 2021

Kraftfull ZINFANDEL nu på premium-Bag in Box – bäst prisad 249 kr!


Nu är det premiär för uppföljaren till succévinet Stranger Zins, en fyllig, smakrik Zinfandel på lyxig Bag in Box. De noga utvalda druvorna plockas sent på säsongen för maximal mognad och smakkoncentration. Fullpackat med frukt, med inslag av blåbär och björnbär samt choklad, kaffe och vanilj.Vinet kommer från de soldränkta kullarna på italienska klacken, i regionen Apulien. 


Druvan Primitivo, eller Zinfandel som den också heter, är vanlig här och ger karaktäristiskt fylliga viner med inslag av choklad och söta körsbär. Skördas druvorna sent får man hög mognad och extra koncentration


TIPS! – Elin Börjesson, Vinbörsen, mars 2022 “En generöst bärig variant på box, som med fördel plockas fram till vårens grillade rätter av kyckling och kött”


Priset är 249 kr för tre liter vilket gör Stranger Zins till Sveriges bäst prisade Zinfandel. Här kan du enkelt och utan extra kostnad beställa vinet till din lokala systembolagsbutik.


Bakom vinet står producenten Torrevento med en lång tradition av att skapa hantverksmässiga kvalitetsviner från södra Italien. Producenten har flera gånger vunnit vinvärldens Oscars av vinguiden Gambero Rosso för viner med bäst kvalitet relativt pris. Vinmakaren Leonardo har här fått fram ett vin fullt av generös frukt och smak, perfekt att servera till vårens alla rätter eller att avnjuta helt på egen hand.


Område: Italien

Druvor: Zinfandel (även kallad Primitivo i Italien)

Alkoholhalt: 13,5%

Pris: 249 kr

Doft: inslag av blåbär. björnbär samt choklad, kaffe och vanilj

Smak: generös fruktig med inslag av blåbär och björnbär samt choklad och vanilj

Passar till: charkuterier, pasta, grillade kyckling- och kötträtter samt ostar

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page