top of page

Villa Puccini Chianti, 2022

En italiensk ikon är tillbaka. Nu finns Villa Puccini Chianti DOCG i samma flaska som på 1970-talet kom att pryda varenda pizzeria och många hem i Sverige. Vinet är lika klassiskt. 100 % sangiovese från odlingar i Chiantis högst klassade DOCG-område.


Villa Puccini Chianti DOCG är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt Chiantivin som får mycket av sin karaktär från Toscanas signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, med livfulla syror, inslag av mörk choklad, salvia, vildhallon och bergamott. I eftersmaken märks mer körsbär och en lätt ton av tobaksblad, svarta vinbär och lakrits.


Chiantivinerna och i synnerhet vinerna från Chianti Classico DOCG är ett förträffligt val till hela det toskanska köket. De står upp mot smakrika pastarätter med kryddiga såser, pesto och bolognese, såväl som mot lena gräddiga rätter med smör och tryffel. Till pizza, parmesanstinna risottos och milanesesallader är det ett utsökt val. Liksom till lagrade ostar, grillat kött, ossobuco, tomatbrässerad högrev och andra rätter som kräver ett kraftfullt och fylligt vin. Villa Puccini Classico DOCG bör som många Chianti-viner drickas ungt då den höga syran balanserar den körsbärsrika frukten. Det är också ett spännande vin eftersom det buteljeras i Chiantis traditionella bastflaska.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page