top of page

Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2018

Villa Puccini Riserva är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, närmast robust med inslag av mörk choklad, örter, mandel och pinjenötter.


Villa Puccini Riserva är en stiltypisk Chianti Classico och passar därför som hand i handske till det mesta av det italienska kökets smaker. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, tomatsåser, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter med smakrika örtsåser och vildsvinsgryta. Kan drickas nu och klarar ytterligare några års lagring.


Detta vin är veganvänligt.


Prisvärt! Ett vin med charm, struktur och personlighet!

Allt om Vin Nr 10, 2022


Stiltypiskt, kryddigt, fylligt, fruktigt och med mysiga lena tanniner!

Vinjournalen, november 2022


Bra köp!

Allt om Vin Stora Vinguiden 2022


Full pott! Betyg 5

Lokaltidningen, mars 2023


VINET

Detta klassiska vin görs på omsorgsfullt utvalda druvor från sangiovese- och canaiolostockar. Efter vinifiering med minimal mekanisk påverkan läggs vinet på ekfat där det lagras i minst två år. Därav benämningen ”Riserva”. Innan tappning på flaska så godkänns vinet för Chianti DOCG av Chiantis vinkommission.


Druvsammansättning: Sangiovese 90% och Canaiolo 10%.


CASTELLANI

Chianti i Toscana är tillsammans med Barolo och Valpolicella det mest berömda vindistriktet i Italien. Toscanas närmast magiska klang som en av jordens mest gastronomiska regioner har alltid haft vinet som vibrerande grundackord. 


Mest ryktbara är vinerna från Chianti Classico, där Villa Puccini Riserva är något av det allra bästa från en av de mest betydande familjerna.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page