Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz

WALDSCHÜTZ GRÜNER VELTLINER KLASSIK


De flesta vinkännare känner till och uppskattar de vita friska och fruktiga vinerna på grüner veltliner från Österrike. De bästa vinerna, liksom detta, imponerar med härligt fruktiga aromer, kryddiga toner och fin syra.


Nr 1 på Boxtoppen v 1 2022


Silver i Vinordic Wine Challenge 2022


Grüner Veltliner KLASSIK har doft och smak med inslag av päron, örter, galiamelon, vitpeppar och mandarin. Vinet, som kommer på praktisk 2-litersbox, serveras med fördel vid 8–10°C till vegetariska rätter eller till rätter av fisk eller till kyckling. Det passar mycket bra till tapas, marinerad eller grillad fisk, skaldjur och sushi.


Producenten Weingut Waldschütz är känd för sina eleganta och välbalanserade vita viner. Vingården ägs och drivs i dag av Reinhard Waldschütz och hans son Markus. I fyra generationer har vinkonstens hemligheter förts vidare från far till son.


DAC-området Kamptal är Österrikes tredje största vindistrikt som har fått sitt namn från floden Kamp. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Det ger viner med en enastående kvalitet.


Alla viner från Weingut Waldschütz är certifierade som ”Sustainable Austria”, vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning. Grüner Veltliner KLASSIK har även fått märkningen ”Hållbart val” på Systembolaget.


OMDÖMEN


"Härligt inbjudande och fruktdriven grüner veltliner, en av Österrikes egna druvor. Seriöst och klassiskt i stilen, proppat med peppar, gula stenfrukter, grapefrukt, gröna och gula äpplen och strama syror. Betyg ++++

- Fredrik Schelin, Aftonbladet


"Torr, gulfruktig, generös med en lätt twist av kryddiga noter. Trevligt vitt i box som passar fördrink, till skaldjur eller till och med en fläskgryta med gräddig sås."

- Elke Jung, Vinbanken


Vinet finns att köpa i 336 systembolagsbutiker, klicka "Gå vidare” för att se om det finns på din lokala butik.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.