top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz

Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz

De flesta vinkännare känner till och uppskattar de vita friska och fruktiga vinerna på grüner veltliner från Österrike. De bästa vinerna, liksom detta, imponerar med härligt fruktiga aromer, kryddiga toner och fin syra.


Nr 1 på Boxtoppen v 1 2022


Silver i Vinordic Wine Challenge 2022


Grüner Veltliner KLASSIK har doft och smak med inslag av päron, örter, galiamelon, vitpeppar och mandarin. Vinet, som kommer på praktisk 2-litersbox, serveras med fördel vid 8–10°C till vegetariska rätter eller till rätter av fisk eller till kyckling. Det passar mycket bra till tapas, marinerad eller grillad fisk, skaldjur och sushi.


OMDÖMEN

"Ganska smakrikt med toner av gula päron, grape och en liten pepprighet. Gott till smakrik kycklinggryta.” 

Betyg: 4 getingar

- Gunilla Hultgren Karell, Expressen


"Härligt inbjudande och fruktdriven grüner veltliner, en av Österrikes egna druvor. Seriöst och klassiskt i stilen, proppat med peppar, gula stenfrukter, grapefrukt, gröna och gula äpplen och strama syror.” 

Betyg 4 plus

- Fredrik Schelin, Aftonbladet


Vinet finns att köpa i 217 systembolagsbutiker, klicka "Gå vidare” för att beställa eller se om det finns i din lokala butik.

ART NR 2711 | Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz | 2000 ml | ALK 12,5% | 232 KR

Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz
Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz

Parmalindad örtkyckling med krämig citronsås

INGREDIENSER

4 stora kycklingfiléer
8 skivor prosciutto Parma elle motsvarande
100 g färskost
1 dl hackade färska örter som timjan, rosmarin, basilika, oregano
salt, peppar
smör att steka i


Citronsås
2 msk smör att steka i
2 st schalottenlökar, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
4 dl grädde
1 citron, rivet skal +1-2 msk saft
1,5 msk kycklingfond
salt, peppar


INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 120 gr.
Banka ut filéerna något och bred färskost på dem. Fördela hackade örter i och rulla/vik ihop.
Stek dem i smör, de ska bara få färg. Lägg i ugnsform och sätt in i ugnen.
Stek i ca 30 minuter eller till en innertemperatur om 68 gr.
Under tiden, gör såsen.
Fräs smör, vitlök mjuka och vispa sedan ner grädde, rivet citronskal, citronsaft, kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.


Recept 56kilo.se

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören HEBA Food & Beverages.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page