top of page

Vintips 2021

I'm a title. ​Click here to edit me.

Casalforte Prosecco - Extra Dry

Casalforte Prosecco - Extra Dry

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har inslag av päron, honungsmelon, persika och fläder. Moussen är frisk och bubblande (spumante) och eftersmaken tämligen torr och fruktig. Alkoholhalten ligger på 11%.


Casalforte Prosecco är ett elegant och festligt sällskapsbubbel. Det är ett underbart aperitifvin och ett vin som både livar upp en fest och som står upp mot bra skaldjurs- och fiskrätter. Idealiskt till räkor och havskräftor och även till mindre kryddstark asiatisk mat. Oslagbart som välkomstdrink. Bör serveras ordentligt kylt, gärna 6–8 grader.


Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig.


Systembolagets bästa prosecco!

Expressen/Allt om Mat, december 2021


Favorit bland proseccovinerna! Tre getingar!

Expressen/Söndag i köket! Januari 2022


Pigg fräschör! Tre getingar!

Expressen/GT, januari 2022


Sommarens bästa bubbel! Bra mingelvin!

Allas, juni 2022


Casalforte Prosecco Extra Dry

  • Sveriges mest köpta Prosecco

  • Finns i både hel och halvflaska

  • Försäljning senaste året 1 589 178 flaskor (MAT april 2022) och därmed är Casalforte den prosecco som årligen säljer flest flaskor prosecco (källa: Systembolagets säljstatistik)

  • Omtyckt för sin konsekventa kvalitet och goda smak – smakar alltid lika gott.

  • Traditionen säger att Prosecco ska jäsas en andra gång på ståltank. Det ger en frisk och fruktig smak, utan brödiga och jästiga toner likt en Cava eller Champagne. En prosecco ska drickas ung här och nu, när den är frisk och fruktig.

  • Casalforte Prosecco uppskattas för sin fruktiga smak med toner av päron, honungsmelon och citrus.

  • En storsäljare som Casalforte Prosecco med hög omsättning i hyllan garanterar alltid fräsch och god smak.

  • Ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo producerar Casalforte Prosecco

  • Tillsammans är vi starkare! Många vinfamiljer tillsammans säkrar hög innovationstakt, effektiv vinproduktion, bättre ekonomi och effektivare jordbruk. Det säkrar chanserna att leverera en prosecco med hög kvalitet, god smak till ett bra pris.


Hola, MZ Cava by Måns Zelmerlöw Magnum

Hola, MZ Cava by Måns Zelmerlöw Magnum

Efter succén med Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw – nu kommer det STORA vinet i magnumbutelj.


I februari 2021 lanserade den folkkäre och karismatiske artisten Måns Zelmerlöw sitt första vin på Systembolaget, med namnet Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw. Succén var snabbt ett faktum och vinet fann sin givna plats på Systembolagets hyllor i rekordfart. Efter flertalet lyckade lanseringar och som ett naturligt steg efter framgångarna lanseras nu den finstämda och friska cavan i magnumbutelj för endast 199 kr.


Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw kombinerar friskheten av vit frukt såsom äpple, päron och citrus med en finstämd rostad, brödig doft som kommer från de 18 månader som cavan vilar på sin jästfällning.

– Jag är oerhört glad över den respons min första ”vinhit” fått sedan den lanserades för snart två år sedan! Cavan kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat eftersom den var min debut i denna kreativa och inspirerande process kring framtagandet av viner. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda samma friska och fruktiga bubbel i magnumbutelj, berättar Måns Zelmerlöw.


Cava tillverkas enligt traditionell metod, vilket innebär att andra jäsningen sker i flaskan. I Spanien finns sex regioner som tillverkar cava och druvorna som används är macabeo, parellada och Xarel.lo.

Producenten bakom Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw, Barcelona Brands S.L, är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet som har sitt säte i Katalonien i nordöstra Spanien.


– Vårt samarbete med Måns har under dessa år varit otroligt roligt. Vi har under resans gång imponerats av hans driv och vilja att producera högkvalitativa viner som både är delikata och smakfulla, i ett fördelaktigt prissegment som dessutom gör det tillgängligt för många, säger Malin Lindberg, Product & Business Development Manager på Hermansson & Co.

Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore 2019

Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore 2019

Vinet är gjord på 100 % barbera – druvan är tongivande i Piemonte och odlas flitigast och kallas därför för ”folkets druva”. Ett fruktigt, nyanserat vin med inslag av fat, kryddighet, mörka körsbär, skogshallon, söt lakrits och salvia. Vinet har klassificeringen ”Superiore” vilket i det här fallet betyder att det har lagrats 12 månader på ekfat samt att man vid skörd valt de bästa druvorna för vinet. Det är färdigt att drickas nu men utvecklas väl under lång tids lagring.


Det här vinet är tillgängligt och saftigt utan att förlora den ryggrad som behövs för att matcha exempelvis en risotto eller pasta med tryffel. En annan favorit är att servera vinet i generösa kupor till en bricka med fin Pecorino och italienska charkuterier.


Betyg: 4 plustecken. Charmig barbera till höstens mat!

Aftonbladet Weekend, november 2021


Ett rödvin som inte kostar en förmögenhet jag gärna dricker till min pasta!

Anders Levander, Din Vinguide.se, november 2021


Full pott!

Boxtoppen, mars 2022


Prisvärt! Ett vin med charm och struktur!

Allt om Vin Nr 8, 2022


86 poäng (+) mer än prisvärt!

DVPE Nr 25, 2022


14 poäng! Mycket bra vin! Mer än prisvärt!

Munskänkarna, september 2022


Barbera är en trendig italiensk druva som hittar allt längre bort från sin hemvist i Piemonte, där man vet att barbera har odlats på bergsluttningarna sedan 1300-talet. Barbera var länge en folklig druva lite i skuggan bakom ädla sorter som nebbiolo och sangiovese, men detta har inte italienarna i Piemonte brytt sig om. De har fortsatt att plantera sin barbera och sett till så att den blivit den mest odlade druvan i Piemonte. Vinet har de sedan druckit på trattoriorna under livliga samtal om fotboll och politik på bästa italienska högljudda sätt.


Länge användes barbera till enklare viner och bulkvin, men under 1970-talet började några producenter göra mer omsorgsfulla viner på barbera-druvan. I dag har barbera spritts till många länder, inte minst har odlare i USA hängt på trenden. Barbera är inte längre bara lantarbetarnas druva, utan en imponerande angelägenhet för vinvänner över hela världen. Luna di Mezzanotte betyder midnattsmåne och det är lätt att tänka sig hur månklara nätter kan lysa upp vingårdarna i bergssluttningarna så att det blir nästan dagsljus i det glest befolkade Piemonte.


Producenten heter Produttori di Govone och är ett vinkooperativ beläget i byn Alba. Precis som med maten, vinet och de viktiga samtalen mellan oss människor, så är kooperativet en form som gynnar vinkvalitet, innovation och medför långsiktig och hållbar vinproduktion. Många vinodlare går tillsammans och samarbetar i kooperativ form. Många tillsammans blir starkare och det ger bättre viner.

Casalforte Ripasso 2019

Casalforte Ripasso 2019

Casalforte Ripasso är en fullblodsripasso för alla som uppskattar viner med kraft och pondus. Det är ett storslaget vin till alla former av grillat kött, hastigt stekt ryggbiff eller till örtiga lammkotletter, höstgrytor och andra kryddiga rätter där vinet får motstånd. Välmogna ostar är ett idealiskt sällskap, liksom en bra italiensk charkbricka. Vinet utvecklas under lagring men är utmärkt att dricka nu. Bör serveras runt 16 – 18 grader.


Casalforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. Eftersmaken bjuder på en balanserad syra med en lång behaglig avslutning.


Prisvärt! Ett välgjort vin med charm!

Allt om Vin Nr 7, 2022


En pålitlig ripasso som står sig väl i detta tuffa segment på bolaget. 4 plusstecken

Aftonbladet, Fredrik Schelin, november 2022


Ripasso kan bara göras i Valpolicella strax öster om Gardasjön. Det lilla bergiga distriktet är berömt över hela världen. Vinerna härifrån har i allra högsta grad bidragit till att Italien är ett av världens, om inte främsta, så i varje fall mest intressanta, vinländer.


Vinerna härifrån anses vara de allra främsta. Ripasso är ett begrepp som är skyddat av italiensk lag. Metoden går i korthet ut på att man låter ett Valpolicellavin få en andra jäsning med hjälp av skalrester från Amaronetillverkningen. Man häller helt enkelt ett färdigt Valpolicella vin över det som blivit kvar när man tappat av Amarone. De söta skalen, druvresterna och jästcellerna får då ny energi och drar i gång jäsningen igen. Ripasso betyder närmast återvinning eller återbruk och syftar på att man tar tillvara druvskalen från Amaronejäsningen. Metoden ökar alkohol- och sockerhalten med någon procent, men ger mångfaldigt mer i smak.


Casalfortes viner står för kvalitet, hantverk och tradition. Ordet ”casale” betyder villa. Vi rör oss mot det genuina italienska köket, med magiska råvaror och viner och middagar utan slut. Casalforte viner finns i varje ögonblick av den italienska måltiden.


Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig.

Luna di Mezzanotte Barolo, 2018

Luna di Mezzanotte Barolo, 2018

Fyndpris! En äkta Barolo för under tvåhundringen! 


Luna di Mezzanotte lanserade framgångsrikt en Barbera d'Alba under 2021 och under 2022 kom uppföljaren en Barolo DOCG 2017. Nu äntligen lanseras årgången 2018! 


Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo druvor. Vinet har en röd färg med tegelnyans. Doften är blommig med mörka bär, björnbär, rosor och viol, men har också toner av ek och torkade örter. Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år.


Druvorna har vuxit i kalkrika lerjordar, där de har bundits upp enligt Guyot-metoden. Druvorna har macererat och vinifierats på ståltank och sedan lagrats tre år på ekfat och ett år på flaska. 


Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. 


Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018

15 poäng! Högklassigt vin! Mer än prisvärt!

Munskänkarna, maj 2022


Fyndpris! En Äkta Barolo under tvåhundringen! ++++

Aftonbladet, Juni 2022


Betyg: 5 av 5 poäng. Högsta betyg och ett fynd för priset!

Boxtoppen, augusti 2022


Trivsam barolo till fyndpris! För dig som gillar traditionell barolo utan att betala för mycket!

Vin & Bar Nr 5, 2022


PASSAR TILL

Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till pastarätter, t.ex. tryffelpasta, italienska charkuterier och hårdostar, långkok med mustig ragu på högrev och grönsaker. Gott till grillade lammkotletter och till en av Italiens favoriträtter Osso bocco. Rekommenderad serveringstemperatur 17-18° C.


BAROLO

I dag hör man ofta att Barolo är Italiens bästa vin, åtminstone bland vinentusiaster som uppskattar sträva, syrarika viner med massor av mogna tanniner. Barolovinernas höga syra- och tanninhalt kan knyta käkarna ordentligt, men till rätt mat är Barolo ett vin i yttersta världsklass. Barolo får bara tillverkas av nebbiolo-druvan och måste lagras under minst 36 månader varav minst 12 månader på ek.


Barolo är en liten by och D.O.C.G. i en del av Langhe i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Nebbiolo-druvorna har vuxit i kalkrika lerjordar, där de har bundits upp enligt Guyot-metoden på 290 till 480 meters höjd över havet. Druvorna har macererat under 15 dagar, vinifierats på ståltank och sedan lagrats tre år på ekfat och ett år på flaska.


Produttori di Govone är Piemontes största och mest välrenommerade odlarkooperativ. Det grundades 1957 av vinodlare från Alba, Langhe, Roero, Asti och Monferrato. I dag har Govone 250 medlemmar som odlar vin på sammanlagt 300 hektar.

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot, 2020

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot, 2020

SMAKBESKRIVNING

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta vinbär och viol och inslag av medelhavsörter, som rosmarin och salvia. Smaken är fyllig och kraftfull med tydliga inslag av blåbär och mogna hallon.


Mandrarossa Timperosse är ett utsökt sällskapsvin. Vinet är ungt och livligt, färdigt att drickas men utvecklas ytterligare under lagring. Det är förträffligt till smakrika ostar, till en lätthalstrad tonfisk, Caponata, Risotto, Cannelloni, Gnocchi al ragù och andra Medelhavsrätter.


Att förvara och transportera vin var länge problematiskt. I Italien blev lösningen ofta att fylla vinet på små knubbiga ekfat, så kallade Barilotto. Sicilianska Mandrarossa har låtit ta fram en egendesignad flaska för att påminna om dessa fat. Det är en imponerande Magnumbutelj som verkligen pryder sin plats på middagsbordet.


Detta vin är veganvänligt.


VINET

Mandrarossa Timperosse görs på druvsorten petit verdot, en druva som på andra håll i Europa nästan uteslutande används som inblandningsdruva för att ge färg och doft. Det sicilianska klimatet gör att druvan kan mogna ytterligare några veckor och hinner därför utveckla mängder med aromer, blåbärstoner och inte minst viol som är druvans stora signum. Mandrarossa Timperosse har odlats Menfi i sydvästra Sicilien där det torra klimatet och den röda jorden ger mycket speciella förutsättningar.


Terroir: Vingårdarna ligger på kullar, med en särskilt sandig jordmån, som sträcker sig längs södra kustbandet med en sydlig riktning. Altitud 100-250 meter över havet. Odlingstäthet 4000-4500 vinrankor/ha och man använder uppbindningsmetoderna espalier och guyot.


Druvsort: 100% petit verdot


Druvorna skördas för hand andra veckan i september.

Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2018

Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2018

Villa Puccini Riserva är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, närmast robust med inslag av mörk choklad, örter, mandel och pinjenötter.


Villa Puccini Riserva är en stiltypisk Chianti Classico och passar därför som hand i handske till det mesta av det italienska kökets smaker. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, tomatsåser, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter med smakrika örtsåser och vildsvinsgryta. Kan drickas nu och klarar ytterligare några års lagring.


Detta vin är veganvänligt.


VINET

Detta klassiska vin görs på omsorgsfullt utvalda druvor från sangiovese- och canaiolostockar. Efter vinifiering med minimal mekanisk påverkan läggs vinet på ekfat där det lagras i minst två år. Därav benämningen ”Riserva”. Innan tappning på flaska så godkänns vinet för Chianti DOCG av Chiantis vinkommission.


Druvsammansättning: Sangiovese 90% och Canaiolo 10%.


CASTELLANI

Chianti i Toscana är tillsammans med Barolo och Valpolicella det mest berömda vindistriktet i Italien. Toscanas närmast magiska klang som en av jordens mest gastronomiska regioner har alltid haft vinet som vibrerande grundackord. 


Mest ryktbara är vinerna från Chianti Classico, där Villa Puccini Riserva är något av det allra bästa från en av de mest betydande familjerna.

Ecoltura Valpolicella Ripasso, 2019

Ecoltura Valpolicella Ripasso, 2019

Vi har äntligen nöjet att presentera Ecoltura Ripasso från toppårgången 2019. Priset på 89 kr gör den till Sveriges just nu bäst prisade Ripasso.


Men låt inte det låga priset lura dig – det här är ett vin av hög kvalitet. Druvorna (mestadels Corvina) kommer från de bästa vingårdslägena i Valpolicella och får genomgå den s.k. Ripassometoden där man jäser skalresterna från Amarone-vinerna en gång till. Tack vare en tids ekfatslagring bjuder vinet på kraftiga och komplexa toner av skogshallon, jordgubbar och sandelträ med en sammetslen eftersmak.


Passar med allt från smakrika laxrätter till kyckling och ganska tunga kötträtter. Också en utmärkt partner till alla former av pasta eller varför inte en kantarell-risotto?

Vingurun Robert Parker har gett årgången 2019 i Valpolicella 91 poäng vilket klassas som ”Outstanding vintage”. Går att dricka nu men kan lagras 3-4 år för den som kan hålla fingrarna i styr.

Vinet finns inte i Systembolagshyllan utan kan beställas utan extra kostnad till valfri butik.


Artikelnummer: 50168
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 13,5%
Sockerhalt: 0,2 g/100ml
Storlek: 750ml
Årgång: 2019
Sortiment: Beställning

Meukow Deluxe

Meukow Deluxe

Meukow Deluxe är en smakrik, fruktig cognac med fatkaraktär, med inslag av aprikos, mandelmassa, apelsinskal, muscovadosocker, kanel och vanilj. Stor och bred, schysst krydda i smaken med bra balans i finishen.


Utmärkt som avec efter en redig köttkoma, eller varför inte till mörk choklad eller hårdostar.


Om Meukow Cognac

Meukow ägs av familjeföretaget Compagnie de Guyenne i Cognac, Frankrike. Flaskan är prydd med en svart panter som har blivit märkets ikon. Detta fantastiska djur förkroppsligar perfekt den styrka, elegans och smidigheten som är Meukow Cognac.


Information

Druvsort: Huvudsakligen ugni blanc.

Årgång: Denna cognac är en klassik blandning mellan flera olika ålderskvalitéer- i snitt 5 år gammal.

Alkoholhalt: 40%

Storlek: 700 ml

Detaljer

Förslutning: Skruvkork

Producent: Cognac Meukow


Meukow De Luxe finns på hyllan i ca 381 systembolagsbutiker.

Dominio Alto Navarra Crianza, 2019

Dominio Alto Navarra Crianza, 2019

Nyhet! Ekfatslagrad 3-årig Crianza på premiumbox


Nu är det premiär för Dominio Alto Crianza, uppföljaren till förra årets succélanseringar av producentens Rioja-viner. Detta smakrika och fylliga vin har lagrats hela 36 månader, varav 9 månader på amerikanska ekfat. Det är nu i en perfekt fas att avnjutas till förslagsvis smakrika kötträtter med ugnsrostade grönsaker. Eller varför inte göra som spanjorerna själva och dricka det till lufttorkad skinka och Manchego-ost?


FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, september 2022 – “ett trevligt, inbjudande och lättgillat boxvin med tillräcklig struktur och ryggrad för att tillfredsställa även vana och kräsna vinälskare”


Jens Frithiofsson, Hello Winelovers, september 2022“Kalasbox till höstens grytor”


4,5/5 – Boxtoppen, september 2022 – ”cederörtiga inslag varvas med cassis, plommon och fatkryddiga toner”


Druvorna kommer från vingårdar runt det medeltida slottet Olite i Navarra. Det är ett bördigt område som gynnar druvornas kvalitet vilket märks i detta komplexa solkyssta vin. Årgång 2019 var för regionen en av de bästa på länge med en lång varm sommar som gav maximal mognad och smakkoncentration.


Här kan du enkelt och utan extra kostnad beställa Dominio Alto Crianza till din lokala systembolagsbutik

Black Mountain Shiraz Cabernet 1L

Black Mountain Shiraz Cabernet 1L

Just add BBQ!


Smakbeskrivning

Black Mountain har en rubinröd, mörk Deep Purple-färg. Doften är en rockig resa längs Tobacco Road med mörka frukter, björnbär, eukalyptus och vibrerande toner av kryddnejlika och tanniner. Det är ett vin som bara skriker efter en välrubbad flankstek eller kolgrillade grönsaker. Samtidigt är eftersmaken vanilj-len som en smäktande rockballad. 


Black Mountain är ett ”aussievin” som gjort för Midnight Oil och mörka kvällar vid grillen. Shiraz och cabernet headbangar smaklökarna och flyttar oss till sommarens grillfester och rockfestivaler. Ett klockrent vin till allt som legat i en marinad, perfekt till nöt, fläsk, grönsaker och mer därtill – let’s burn out loud, all year round!


Australien och Black Mountain

Australien är känt för sina fruktiga och fylliga viner på shiraz och cabernet med mörka, dova smaker och med ett rejält tryck i kryddbasen. Australiska viner står pall för vilken heavy metal-grill som helst. Black Mountain är generöst tappat på literflaska och designat för att inte blåsas omkull av glödande kol och chilivassa marinader. Black Mountain är ett vin som inte bryr sin om det blåser styv kuling och regnar småspik vid grillen. Det är ett vin för grillartister som skruvar upp volymen, vrider ur skägget, drar ned sydvästen och trotsar väder, vind och årstider vid glöden. Kort sagt ett året-runt-vin gjort för kol och hickory. Med Black Mountain gör du både vardag och lördag till en Black Sabbath och din entrecote får det sällskap den längtat sig blodig efter.


För Black Mountain föll valet på en kombination av shiraz, med sin kraftfulla frukt, och cabernet sauvignon med sin strama elegans. En druv-duo som sparkar in dörren med ett bullrigt skratt och ett vänligt leende. När vi tog fram Black Mountain utgick vi från det geografiska läget. Vi sökte en plats där inte bara kolgrillarna sjunger året runt. utan där klimatet ger perfekt antal soltimmar och där jorden pumpar upp kraft och mineraler i varje skörd. Det blev precis den rockiga, sköna muskelvinaren vi tänkt oss – och etiketten – ja den talar sitt eget språk, är man en rocker så är man.

Lynx Riesling, 2021

Lynx Riesling, 2021

Äntligen lanseras LYNX Signature Series Riesling på svenska marknaden – en Riesling från Washington State. Finns att beställa för 129 kr!


LYNX Riesling är ett ljust, smakrikt och lättsamt vitt vin med utsökt balans i ett friskt uttryck vilket gör vinet oväntat mångsidigt. Smaken fylls av vit persika, ananas och lime tillsammans med inslag av gröna äpplen, honung och toner av mineral. Den höga syran tillsammans med en välbalanserad sötma skapar ett vin som tillsammans med smakrik mat är ett svårslaget vin.


Servera till smakrika rätter med hetta och umami eller som aperitif. Vi rekommenderar chilifrästa scampi med het olivolja eller recept från det asiatiska köket. Funkar även utmärkt på egen hand med krispiga chips.


"Välbyggd, smakrik, balanserad och jäkligt god jänkare - väl värd varenda krona."

Vinbörsen, Augusti 2022


"Riesling från amerikanska västkusten när det är som bäst."

Vinliv, augusti 2022


4,5/5 - Boxtoppen, augusti 2022

bottom of page